GenelSEO BloguWordpress

WordPress Site Hızlandırma Eklentileri

Sitenizin sahip olduğu altyapı ne olursa olsun belirli bir süre sonra gerekli noktalara dikkat edilmemesi halinde site ve sayfa hızların düşüş yaşayabilirsiniz. Öte yandan da SEO kriterlerini belirleyen en büyük arama motorlarından Google site hızı için önemli ölçütler koymuştur. Kullanıcı gözüyle bakıldığında aslında site ve sayfa hızının, sitenin organik trafiğini ne kadar etkilediğini görebiliriz. Eğer sitenizin altyapısı WordPress destekliyse belirli bir süre sonra tema ve veritabanı gibi yoğun işlemler sonucunda site hızında düşüş yaşanabilir. Bununla birlikte de site trafiği ve SEO sıralamanız düşüşe geçecektir. 

WordPress site kurma işlemi sonrasında mutlaka kullanmanız gereken bazı eklentiler vardır. Bu eklentiler sayesinde site ve sayfa hızlarınız da artış sağlanacak. Potansiyel müşteri veya ziyaretçileriniz sitenize daha çok ilgi gösterecektir. Bununla birlikte de SERP sıralamasında üst sıralara doğru yükselişe de geçeceksiniz. 

Site Hızı Neden Önemlidir?

Site ve sayfa hızının önemine değinecek olursak, bu duruma tamamen kullanıcı gözünden bakabiliriz. Aradığımız içerik konusunda her ne kadar zengin olsa da eğer ziyaret ettiğimiz sitenin açılması uzun sürüyorsa, o siteden kısa bir sürede ayrılabilir alternatif sitelere yönelebiliriz. Geç açılan site ve sayfalar arama motorlarının gözünde güvenilir veya otoriter olmayan bir siteyi gösterir.

Site Hızı Neden Önemlidir

Buna göre puanlama yapılır, arama motoru sonuç sayfalarında düşüşe geçersiniz. Hepsinin sonunda ise azalan müşteri ve ziyaretçi sayısıyla birlikte hedeflerinizden de uzaklaşmış olursunuz. Böyle bir durumun önüne geçebilmek adına WordPress siteyi hızlandırma eklentileri bulunmaktadır. Çok basit işlemlerle birlikte kuracağınız bu eklentiler, altyapınızda iyileştirme çalışmaları yaparak sitenizi istenen hıza getirecektir. 

WordPress Site Hızlandırma Eklentileri Nelerdir?

WordPress tabanlı sitelerin hızını yükseltebilmek adına çalışan eklentilerde temel işleyiş genelde küçültme çalışmaları üzerine kurulmuştur. Eklentilerle birlikte javascript, css ve görsel optimizasyonları yapılır, site fazlalık olan tüm dosya boyutlarından arındırılır. Biraz zahmetli ve zaman gerektiren bir işlem olsa da sonucunda sayfa ve site hız testi yaptığınızda hedeflediğiniz rakamlara ulaştığınızı görmüş olacaksınız. 

Hyper Cache

Önbellek temizlenmesi ihtiyacında tercih edilen bu eklenti daha çok düşük imkanlar sunan hosting altyapısına sahip sitelerde kullanılmaktadır. Başarılı sonuçlar vermektedir, ziyaretçi kaybını kısa sürede engeller.

Hyper Cache
Hyper Cache

WP Super Minify

Dosya çağırma işlemlerinde Javascript ve CSS dosyaları tek olarak çağrılır. Bu sayede site hızına olumlu katkı sunulur. Aksi yönde tek tek çağırma işlemlerinde site hızında hemen hemen 3 sn’lik bir gecikme yaşanabilmektedir. 

wp-super-minify
wp-super-minify

W3 Total Cache

WordPress performansını iyileştiren en iyi organizatör programlardandır. Tüm işlemleri kısa sürede önbelleğe alabilir. İndirme sürelerini kısaltabilir ve site hızını yükseltir. Kullanıcı deneyimi açısından en iyi sonuçlara bu programla ulaşabilirsiniz. 

W3 Total Cache
W3 Total Cache

Clean Options

Sitelerde belirli zaman sonra siteye yük veren wp_options bölümünde kategori bazlı silme işlemi yapabilir. Şöyle ki wp_options ayarların da içinde yer aldığı verilerin saklanması adına kullanılabilir. bu bölümün tamamını silmek yerine belirli alanlardan kurtulur. Böylelikle veri kaybı yaşamamış olursunuz. 

Tavsiye İçerik : Seo İçin En İyi Ücretsiz Chrome Eklentileri

Clean Options
Clean Options

WP Optimize

İstenen her alanda tek bir işlemle silme işlemi gerçekleştirilebilir. Onay almayan yorumlar, spam yorumları, postlardaki revizeler ve veritabanı tablosu gibi işlemler tek bir işlemle silinebilmektedir. Detaylı bir silme işlemini kısa sürede gerçekleştirerek site hızınızı yükseltir. 

Wp Optimize
Wp Optimize

TinyPNG

Görsel optimizasyonları SEO ve site hızı açısından oldukça önemlidir. Optimizasyon işlemi için eski görsellerde tek tek işlemler yapılabilir ancak fazla işlem gerektiren durumlarda bu program yeni görsellere tek bir işlemle optimizasyon işlemini gerçekleştirir, site hızını böylelikle yükseltebilir. 

TinyPNG
TinyPNG

Tavsiye İçerik : Resim Optimizasyonu Nasıl Yapılır?

WP Fastest Cache

Sitedeki CSS, JavaScript ve HTML kaynaklarını büyük oranda sıkıştırır. Bu işlemler sonucunda siteniz çok daha hızlı açılacaktır. Google SEO analizlerinde de bu etkiyi fark ederek sitenizin sıralamada yukarılarda yer almasını sağlayacak raporlamalar gerçekleştirecektir.

WP Fastest Cache
WP Fastest Cache

seopix

SEOPix Dijital Pazarlama Ajansı 2018 yılından beri firmalara vip dijital pazarlama hizmetleri sunan bir ajanstır. SEO, Sosyal Medya ve Adwords alanında uzmanlar tarafından en güncel içerikleri sizlere sunuyoruz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu