Seo İçin Ücretsiz En İyi Chrome Eklentileri
Siteniz için veya bu alandaki işlemleriniz için anlık olarak olarak takip ve analizlere ihtiyacınız olabilir. Google Chrome eklentisi üzerinde sahip olacağınız programlar sayesinde SEO işlemlerinizin doğruluğunu, hatalarını ve yapılması gerekenleri çok kısa sürede saptayabilirsiniz.
Sıraladığımız en çok kullanılan 23 SEO eklentilerini inceledikten sonra ihtiyacınız olan uygulamayı kullanmaya başlayabilir, çalışmalarını başarıya daha kısa sürede ulaştırabilirsiniz.
1)MozBar
Sayfa ve domain otoritelerinin ölçümlerinin kontrol edilmesini sağlar. Moz üretici tarafından geliştirilen bu eklentide arama motoru sonuç sayfaları (SERP) hakkında detaylı analizlere de ulaşabilirsiniz.
2)Mangools
Siteniz hakkında tüm detaylara ulaşabilirsiniz. Backlink çalışmaları, SEO çalışmalarınızın metriği, sayfa ve site hızı belirleme, SERP sıralamaları gibi tüm detaylar öğrenilebilir. Ücretsiz olarak bu eklentiyi indirebilirsiniz.
3) SEO Quake
Temel SEO metriklerine ulaşım sağlar. Rakip analizleri ile birlikte anahtar kelime kullanım yoğunluğu, sosyal medyadaki etkiler, bağlantı analizleri, sayfa içi SEO çalışma analizleri, trafik kanallarının analizini yapmaktadır. Semrush ile birlikte kullanımında daha detaylı analizler verebilmektedir.
4) SEO META in 1 CLICK
Sayfalardaki meta tittle, description, heading, canonical ve hreflang gibi bölümlerin kontrolü sağlanır. En fazla kullanılan programlardan biridir. Sayfalardaki SEO düzenini sağlamak adına Chrome eklentisi olarak kullanmanız çalışmalarınızda daha detaylı düzenlemeler yapmanızı sağlayacaktır.
5) SEO Minion
SERP konusunda detaylı analizi yapar. Bozuk bağlantıları saptar. Konumunuz ve çalışmalarınız arasında analizi sunar. Bu konuda konumunuz dışında farklı bir konumla kıyaslama yaparak çalışmalarınız hakkında daha detaylı analizler yapabilmenizi sağlar. Konum veya global amaçlı yapılan SEO çalışmaları için oldukça önemli bir uygulamadır.
6)Page Speed Insights
Site ve sayfa hızını belirlemek için kullanılır. Aynı zamanda bu işlemi mobil kullanımlar için de saptamaktadır.
7)Ahrefs Toolbar
Siteniz için en iyi anahtar kelime önerilerinde bulunur. Backlink sayısı ve sitenize yönlendirilen alan isimleri, organik arama trafiğiniz gibi analizleri verir.
8)SimilarWeb
İsminden de anlaşılacağı üzere yapılmış çalışmalar üzerinden analizler yerine size daha çok fikirler sunar. Anahtar kelime, site trafiği ve temel istatistikler hakkında yapılması gereken işlemlerin sonucu hakkında tahmini sonuçlar verir.
Dikkatinizi Çekebilir >> Google Index API Nedir?
9)LinkMiner
Backlink çalışmalarınızda size veri analizi sağlar. Sitenizdeki bağlantılar için backlink çalışmasında alacağı sosyal verileri saptar. Ayrıca bozuk bağlantıları da belirler.
10)Page Load Time
Sitenizde sayfa yüklenme süresini analiz eder. Aynı işlemi rakip sitelerde de tıklamadan da gösterebilir. Bu özelliğiyle rakiplerinize göre site ve sayfa hızı çalışmalarınızda öne geçmek için çalışmalar yapabilirsiniz.
11)Keywords Everywhere
Anahtar kelime arama yoğunluğunu belirler. Tıklama başına maliyet ve rekabet oranı doğrultusunda da belirtir. Belirlenen anahtar kelimeleri PDF ve Excel gibi dosyalarla indirmenize de olanak sağlar.
12) SEOpera
Arama motoru botlarının verdiği bilgileri görüntüler. Bunları size tek bir sayfada sunar. Bu analizler içerisinde meta tittle, canonical, robots tag, HTML lang, sitemap gibi birçok veriyi gösterir.
13) Check My Links
Çalışmalarınız içerisinde kullandığınız bağlantıların çalışıp çalışmadığını saptamak için kullanılır.
14) Redirect Path
URL’deki yönlendirmeler hakkında size bilgiler verir. 301,302,404 ve 500 kodlarının çalışma durumları hakkında bilgi sahibi olursunuz. Girdiğiniz sayfanınn hangi durum kodunda olduğunu saptayabilirsiniz.
15) WhatRuns
Ziyaret ettiğiniz sitenin hangi teknolojilere ve altyapıya sahip olduğunu belirlemek için kullanılır. Rakiplerinize dair en önemli öğreneceğiniz bu program sayesinde çalışmalarınızı daha detaylandırabilirsiniz.
16) Word Counter
İçerikler konusunda kelime sayıcı olarak da bilinir. İçeriklerde kullanılan kelimelerin yapısı, kısa, orta ve uzun cümleler hakkında bilgi verir. Bu programla birlikte gerekli yerlerde düzenlemeyi çok daha rahat yapabiliyorsunuz.
17) Tag Assistant
Google etiketlerinin doğru şekilde kullanılıp kullanılmadığını saptamak için tercih edilir. Yeşil renkteki etiket, doğru bir düzen olduğunu belirtir. Gri sayfada etiket olmadığını, mavi düzenlemesi yapılması gereken noktaları, sarı etiket kodlardaki hataları ve kırmızı etiket sonucu ise kod hatalarını belirtir.
18) WooRank
Tittle, description, HTML, anahtar kelime analizleri dışında trafik tahminleri ve Google Ads trafiği hakkında da bilgiler verir.
19) Keyword Tool
Arama motorları ve alışveriş uygulamaları gibi yerlerden anahtar kelimelerin kullanılma yoğunluklarına dair analizleri aktarır. Bu verileri CSV’ye de aktarabilmektesiniz.
20) AMP Validator
Sitenin AMP olup olmadığının kontrolünü sağlamak için kullanılır. AMP versiyonu olan siteler için yeşil uyarı verir.
Dikkatini Çekebilir >> AMP Nedir?
21) Wappalyzer
Sitenin hangi altyapıda olduğu, içerik yönetimi, CDN servisi, kullanılan reklam uygulamaları, programlama yöntemi hakkında bilgi verir.
22) Hreflang Tag Checker
Hreflang verilerini gösteren ileri düzey bir eklenti uygulamasıdır. Sayfadaki hreflang etiketinin doğru kullanılma durumu hakkında bilgi sunar.
23) Keyword Surfer
Anahtar kelime yoğunluğunu yerel ve global olarak çeşitli sıralama yöntemleri ile verir. Ayrıca SERP analizlerinde alansal olarak çok ileri analizlerde bulunur, trafik yoğunluklarını alanlara göre kategorize eder.