Genel

Seo İçin Ücretsiz En İyi Chrome Eklentileri

Siteniz için veya bu alandaki işlemleriniz için anlık olarak olarak takip ve analizlere ihtiyacınız olabilir. Google Chrome eklentisi üzerinde sahip olacağınız programlar sayesinde SEO işlemlerinizin doğruluğunu, hatalarını ve yapılması gerekenleri çok kısa sürede saptayabilirsiniz. 

Seo İçin Ücretsiz Chrome Eklentileri

Sıraladığımız en çok kullanılan 23 SEO eklentilerini inceledikten sonra ihtiyacınız olan uygulamayı kullanmaya başlayabilir, çalışmalarını başarıya daha kısa sürede ulaştırabilirsiniz.

1)MozBar

Sayfa ve domain otoritelerinin ölçümlerinin kontrol edilmesini sağlar. Moz üretici tarafından geliştirilen bu eklentide arama motoru sonuç sayfaları (SERP) hakkında detaylı analizlere de ulaşabilirsiniz.

Mozbar
Mozbar

2)Mangools

Siteniz hakkında tüm detaylara ulaşabilirsiniz. Backlink çalışmaları, SEO çalışmalarınızın metriği, sayfa ve site hızı belirleme, SERP sıralamaları gibi tüm detaylar öğrenilebilir. Ücretsiz olarak bu eklentiyi indirebilirsiniz.

Mangools

3) SEO Quake

Temel SEO metriklerine ulaşım sağlar. Rakip analizleri ile birlikte anahtar kelime kullanım yoğunluğu, sosyal medyadaki etkiler, bağlantı analizleri, sayfa içi SEO çalışma analizleri, trafik kanallarının analizini yapmaktadır. Semrush ile birlikte kullanımında daha detaylı analizler verebilmektedir.

SEO QUAKE
SEO QUAKE

4) SEO META in 1 CLICK

Sayfalardaki meta tittle, description, heading, canonical ve hreflang gibi bölümlerin kontrolü sağlanır. En fazla kullanılan programlardan biridir. Sayfalardaki SEO düzenini sağlamak adına Chrome eklentisi olarak kullanmanız çalışmalarınızda daha detaylı düzenlemeler yapmanızı sağlayacaktır.

SEO META İN CLİCK 1
SEO META İN CLİCK 1

5) SEO Minion

SERP konusunda detaylı analizi yapar. Bozuk bağlantıları saptar. Konumunuz ve çalışmalarınız arasında analizi sunar. Bu konuda konumunuz dışında farklı bir konumla kıyaslama yaparak çalışmalarınız hakkında daha detaylı analizler yapabilmenizi sağlar. Konum veya global amaçlı yapılan SEO çalışmaları için oldukça önemli bir uygulamadır.

SEO MINION
SEO MINION

6)Page Speed Insights

Site ve sayfa hızını belirlemek için kullanılır. Aynı zamanda bu işlemi mobil kullanımlar için de saptamaktadır.

PAGE SPEED INSIGHTS
PAGE SPEED INSIGHTS

7)Ahrefs Toolbar

Siteniz için en iyi anahtar kelime önerilerinde bulunur. Backlink sayısı ve sitenize yönlendirilen alan isimleri, organik arama trafiğiniz gibi analizleri verir. 

AHREFS TOOLBAR
AHREFS TOOLBAR

8)SimilarWeb

İsminden de anlaşılacağı üzere yapılmış çalışmalar üzerinden analizler yerine size daha çok fikirler sunar. Anahtar kelime, site trafiği ve temel istatistikler hakkında yapılması gereken işlemlerin sonucu hakkında tahmini sonuçlar verir.

SIMILARWEB
SIMILARWEB

Dikkatinizi Çekebilir >> Google Index API Nedir?

9)LinkMiner

Backlink çalışmalarınızda size veri analizi sağlar. Sitenizdeki bağlantılar için backlink çalışmasında alacağı sosyal verileri saptar. Ayrıca bozuk bağlantıları da belirler. 

LİNKMİNER
LİNKMİNER

10)Page Load Time

Sitenizde sayfa yüklenme süresini analiz eder. Aynı işlemi rakip sitelerde de tıklamadan da gösterebilir. Bu özelliğiyle rakiplerinize göre site ve sayfa hızı çalışmalarınızda öne geçmek için çalışmalar yapabilirsiniz. 

Page Load Time
Page Load Time

11)Keywords Everywhere

Anahtar kelime arama yoğunluğunu belirler. Tıklama başına maliyet ve rekabet oranı doğrultusunda da belirtir. Belirlenen anahtar kelimeleri PDF ve Excel gibi dosyalarla indirmenize de olanak sağlar.

Keywords Everywhere
Keywords Everywhere

12) SEOpera

Arama motoru botlarının verdiği bilgileri görüntüler. Bunları size tek bir sayfada sunar. Bu analizler içerisinde meta tittle, canonical, robots tag, HTML lang, sitemap gibi birçok veriyi gösterir. 

Seopera
Seopera

13) Check My Links

Çalışmalarınız içerisinde kullandığınız bağlantıların çalışıp çalışmadığını saptamak için kullanılır.

Check My Links

14) Redirect Path

URL’deki yönlendirmeler hakkında size bilgiler verir. 301,302,404 ve 500 kodlarının çalışma durumları hakkında bilgi sahibi olursunuz. Girdiğiniz sayfanınn hangi durum kodunda olduğunu saptayabilirsiniz.

Redirect Path
Redirect Path

15) WhatRuns

Ziyaret ettiğiniz sitenin hangi teknolojilere ve altyapıya sahip olduğunu belirlemek için kullanılır. Rakiplerinize dair en önemli öğreneceğiniz bu program sayesinde çalışmalarınızı daha detaylandırabilirsiniz.

Whatruns
Whatruns

 

16) Word Counter

İçerikler konusunda kelime sayıcı olarak da bilinir. İçeriklerde kullanılan kelimelerin yapısı, kısa, orta ve uzun cümleler hakkında bilgi verir. Bu programla birlikte gerekli yerlerde düzenlemeyi çok daha rahat yapabiliyorsunuz.

 

Word Counter
Word Counter

17) Tag Assistant

Google etiketlerinin doğru şekilde kullanılıp kullanılmadığını saptamak için tercih edilir. Yeşil renkteki etiket, doğru bir düzen olduğunu belirtir. Gri sayfada etiket olmadığını, mavi düzenlemesi yapılması gereken noktaları, sarı etiket kodlardaki hataları ve kırmızı etiket sonucu ise kod hatalarını belirtir. 

Tag Assistant
Tag Assistant

18) WooRank

Tittle, description, HTML, anahtar kelime analizleri dışında trafik tahminleri ve Google Ads trafiği hakkında da bilgiler verir. 

Woorank
Woorank

19) Keyword Tool

Arama motorları ve alışveriş uygulamaları gibi yerlerden anahtar kelimelerin kullanılma yoğunluklarına dair analizleri aktarır. Bu verileri CSV’ye de aktarabilmektesiniz. 

Keyword Tool
Keyword Tool

 

20) AMP Validator

Sitenin AMP olup olmadığının kontrolünü sağlamak için kullanılır. AMP versiyonu olan siteler için yeşil uyarı verir. 

AMP VALIDATOR
AMP VALIDATOR

Dikkatini Çekebilir >> AMP Nedir?

21) Wappalyzer

Sitenin hangi altyapıda olduğu, içerik yönetimi, CDN servisi, kullanılan reklam uygulamaları, programlama yöntemi hakkında bilgi verir. 

Wappalyzer
Wappalyzer

22) Hreflang Tag Checker

Hreflang verilerini gösteren ileri düzey bir eklenti uygulamasıdır. Sayfadaki hreflang etiketinin doğru kullanılma durumu hakkında bilgi sunar. 

Hreflang Tag Checker
Hreflang Tag Checker

23) Keyword Surfer

Anahtar kelime yoğunluğunu yerel ve global olarak çeşitli sıralama yöntemleri ile verir. Ayrıca SERP analizlerinde alansal olarak çok ileri analizlerde bulunur, trafik yoğunluklarını alanlara göre kategorize eder.

Keyword Surfer
Keyword Surfer

 

seopix

SEOPix Dijital Pazarlama Ajansı 2018 yılından beri firmalara vip dijital pazarlama hizmetleri sunan bir ajanstır. SEO, Sosyal Medya ve Adwords alanında uzmanlar tarafından en güncel içerikleri sizlere sunuyoruz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu