Dijital PazarlamaİnternetSEO Blogu

Google Alerts Nedir? Nasıl Kullanılır?

Dijital dünyada ihtiyaç duyduklarınız ve merak ettiğiniz her şeyi anbean takip etmeniz çok kolay hale gelmiştir. Bu durumu sağlayan Google hizmetlerinden olan Google Alerts, sizden veya merak ettiğiniz konu başlıklarındaki yenilikleri anında size bildirmektedir. Google Alerts nedir ve nasıl kullanılır, bu hizmeti neden kullanmalısınız? gibi birçok sorunuz olabilir. İlk olarak 2003 yılında hizmete başlayan Google Alerts’da amaç, kullanıcılara merak ettikleri konular hakkında yenilikleri anında haber vermekti. Bu durum zamanla kişilerin, kendi isimleri veya markalarıyla ilgili yenilikleri takip etmesine de yaramaya başladı. Google alerts nasıl kurulur, bu özelliği kullanmak için sadece Google hesabı oluşturmanız gerekecektir. Kullanıcı bilgilerinizle Google Alerts sayfasına girip işlemlerinize hemen başlayabilirsiniz. 

Google Alerts Nasıl Kurulur?

Google Alerts kullanmak bireysel veya kurumsal olarak çok avantaj sağlar. Bu özellik sayesinde dilediğiniz her konuda hakkında yenilikleri anında öğrenebilirsiniz. Bu durumda da sizi ilgilendiren konular hakkında daha hızlı olarak çalışmalara yönelebilirsiniz. Peki Google Alerts nasıl kullanılır, ne gibi özellikleri vardır? Öncelikle Google Alerts kurmak için ilk olarak Google hesabınız yoksa bir hesap oluşturmaktır. Hesabınızı oluşturduktan sonra google.com.tr/alerts adresine giriş yaparak istediğiniz anahtar kelimeleri verebilir, bu alanlardaki gelişmelerden anında haberdar olabilirsiniz. 

1- Google Alerts’e giriş yapın.

Google Alerts Giriş
Google Alerts Giriş

2- Başarılı bir şekilde Google Alerts girişi yaptıktan sonra ” Şununla ilgili bir uyarı oluştur” bölümüne gelin.

Google Alerts Uyarı Oluştur
Google Alerts Uyarı Oluştur

3- Uyarı oluşturmak istediğiniz kelimeyi ilgili alana girin. İstediğiniz kelime öbeği hakkında bildirim almak için uyarı oluşturabilirsiniz.

Google Alerts Uyarı

4- Uyarı almak istediğiniz kelimeyi girdikten sonra Google mail adresinize gerekli haber ve bildirimleri gönderecektir. Ayrıca ” ayarlar ” veya kalem işareti olan simgeye tıkladığınızda Google Alerts bildirim ayarlarını düzenleyebilirsiniz.

Google Alerts Uyarı Seçenekleri
Google Alerts Uyarı Seçenekleri

Ayarlar sekmesine tıkladığınızda ” teslim saati ” ve ” Özet ” şeklinde iki adet farklı seçenek ile karşılarsınız. Burada bildirimlerin hangi saat aralığında iletilmesini belirleyebilirsiniz. Google Alerts belirlenen saat aralıklarında bildirim gönderecektir. Kalem işaretine tıkladığınızda ise bölge, kaç tane, dil, kaynaklar, ne sıklıkta ve mail adresi gibi seçenekleri düzenleyebilirsiniz.

Google Alerts Kullanmanın Avantajları Nedir?

Google Alerts’e giriş ile birlikte dilediğiniz anahtar kelime gruplarını listenize alabilirsiniz. Burada ilgi duyduğunuz alanlar ve alandaki çok varyasyonlu kelime gruplarını seçebilirsiniz. Eğer firmanız adına Google Alerts oluşturma işlemi yaparsanız anahtar kelime çalışmalarınıza çok faydalı bir süreci başlatmış olacaksınız. Çünkü bu özellikle birlikte çalıştığınız anahtar kelimelerin ne derece etki alanına sahip olduğu hakkında kısa sürede analize yapabilirsiniz. Gelen sonuçlarda takip ettiğiniz anahtar kelimeler dışında, kullanıcıların başka nelere değindiğine, aradığına da ulaşabilirsiniz.

Tavsiye İçerik : Negatif SEO Nedir?

Google Alerts Kullanmanın Avantajları
Google Alerts Kullanmanın Avantajları

Otomatik e-mail gönderimi

Seçtiğiniz anahtar kelimeler ile ilgili tüm yeni gönderiler, sizin belirlediğiniz zaman aralıkları doğrultusunda e-posta adresinize gönderilir. 

Anahtar kelime takip özelliği

Anahtar kelimeleri takip etme özelliğine sahip olursunuz. İlgili olduğunuz anahtar kelimeleri, geçtiği her platformda takip edebilirsiniz. 

Zamanlama ayarlama özelliği

Takip ettiğiniz anahtar kelimelere dair gelişmelerden dilediğiniz zaman dilimlerinde haberdar olabilirsiniz. E-posta gönderimindeki zaman aralığını da kendiniz belirleyebilirsiniz. 

Google Alerts Ne İçin Kullanılır?

Bireysel ya da kurumsal amaçlı olsa da Google Alerts’ın sunduğu avantajlar saymakla bitmez. Günümüzde artık bilginin gücü giderek daha fazla kavranıyor. Çeşitli alanlarda yaşanan gelişmelere ne kadar hızlı ayak uydurulursa hitap edilen kesim de o kadar artabilmektedir. Burada da Google Alerts ne işe yarar sorusuna aslında bu yanıtı verebiliriz. Google Alerts ile kişisel ya da markanız ait olumlu veya olumsuz yorumları takip edebilir, rakiplerinize dair yapılan yorumlarını inceleyebilir, sektörünüzdeki yenilikleri takip edebilir ve farklı mecraları keşfetmek için de Google Alerts’ı kullanabilirsiniz.

Dikkatinizi çekebilir >> Viral Pazarlama Nedir?

Google Alerts Kimler Tarafından Kullanılır?

Bireysel olarak öğrenci ya da araştırmacı olun ya da kurumsal bir firmada çalışın Google Alerts işinize en fazla yarayacak araçlardan biridir. Günümüzde özellikle e-ticaret, dijital medya gibi sektörler bu gibi araçlarla hedef kitlelerini artırabilmiştir. Genel olarak Google Alerts’ı;

Google Alerts Kimler Tarafından Kullanılır
Google Alerts Kimler Tarafından Kullanılır
  • Bireysel kullanıcılar
  • Haber ajansları
  • Öğrenciler
  • Araştırmacılar
  • Akademisyenler
  • Yatırımcılar
  • İş İnsanları
  • Dijital Pazarlama çalışanları kullanmaktadır. 

Google Alerts Nasıl Silinir?

Kullandığınız Google Alerts kapatma işlemi de en az kurulumu kadar basit bir işlemdir. Google Alerts sayfasına girerek anahtar kelime listesini açın. Buradaki alerts olarak belirtilen anahtar kelimelerin yanındaki çöp kutusuna tıklayarak Google Alerts silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. 

Google Alerts Kullanımı Güvenli midir?

"<yoastmark

Güvenlik konusunda Google Alerts kullanmak noktasında bazı detaylara dikkat etmek işlerinizde daha faydalı olabilir. Güvenli işlem olup olmadığı konusunda herhangi bir sorun yarattığı söylenemez. Ancak belirtilen alerts anahtar kelimeler için; uzun kuyruklu kelimelere, soru cümleli kelimelere, genel isim aramalarına, istenmeyen kelime kalıpları aramasına yani kelimeler içerisinde yazım yanlışı gibi durumlarının olduğu kelimelere de dikkat etmek gerekir. Anahtar kelimeleri tüm bu kriterlere göre çeşitlendirirseniz, Google Alerts oldukça güvenli ve faydalı bir sonuç ortaya çıkaracaktır. 

seopix

SEOPix Dijital Pazarlama Ajansı 2018 yılından beri firmalara vip dijital pazarlama hizmetleri sunan bir ajanstır. SEO, Sosyal Medya ve Adwords alanında uzmanlar tarafından en güncel içerikleri sizlere sunuyoruz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu