Adwords

Google AdWords Nedir? Ne İşe Yarar?

Günümüzde dijital reklamcılık dalında en çok tercih edilen ve geri dönüşümü en çok olan Google AdWords, Google’ın reklamcılık hizmetidir. Sadece tek bir platformda olmamak üzere Google’a ait çeşitli platformlarda sizlerin verdiği ücretli paylaşımlar görüntülenecek reklamlar görüntülenerek web sitenize trafik sağlamaktadır. Ürünlerinizi ya da hizmetlerinizi daha fazla kitleye ulaştırmak ve bunu en az maliyetle yapmak için sizde Google Ads Danışmanlık hizmeti alabilir, SEOPix’in uzman ve deneyimli kadrosuyla karınızı iki katına çıkartabilirsiniz.

Google AdWords Nedir?

Dünyada en çok kullanılan arama motoru olan Google, AdWords reklamlarını verebileceğiniz ve Google’ın arama sonuçlarında aranmalar sonucu çıkacak title ve desc’lerden oluşmaktadır. E-ticaret sektörü içinde sıklıkla kullanılan Google Adwords özellikle ürünle ilgili aramalar olmak üzere bazı aramalar için arama sonuçlarının en tepesinde ve en alt kısımda çıkarken bu web sitelerinin reklam olduğunu belirtmek için bir ibare yerleştirmektedir.

Tıklama başına ödeme yani PPC olarak da bilinen fiyatlandırma modelini baz aldığı bilinmektedir. Google adwords reklamı verdiyseniz ve kimse tıklama ödeme yapmazsınız, yalnızca biri reklamlarınıza tıkladığında ödeme yaparsınız. Google Adwords tarafında reklam seçeneği olarak tercih edebileceğiniz birçok unsur yer alırken bunlardan bir tanesi de 1000 reklam gösterimi başına ödeme yaptığınız BGBM fiyatlandırması olarak bilinen fakat daha çok PPC’nin tercih edildiği bir tür reklam alternatifidir.

Bütçenizi sizlerin belirlediği ve günlük ödeme yaparak reklamları verebildiğiniz Google Adwords tarafında sizin istemediğiniz bir bütçeyi sizden tahsil etmesi mümkün değildir. Fiyatlandırma PPC olarak belirlenen tıklamalar ile meydana gelirken, toplamda ne kadar ödeyeceğinizi ve her bir tıklama için ne kadar ödeyeceğinizi kontrol etmenizi sağlar. Verdiğiniz kelime gruplarının güçlü rekabeti olmasına göre değişiklik gösteren fiyatlandırmaları reklam vermeden önce kontrol etmek önemlidir.

Google AdWords Nasıl Çalışır?

AdWords’te oluşturulan reklamlar, insanların merak ettiği veya satın almak istediği ürünleri Google’da arama yaparken kullandığı anahtar kelimeler ile arama motoruna yazdığında eğer sizin öyle bir hizmetiniz varsa ve Adwords tarafında reklamınız bulunuyorsa en tepede veya en altta reklam olarak çıkar ve kullanıcıların ilk gördüğü web sitesi olur. Birisi seçtiğiniz anahtar kelimeleri kullanarak arama yaptığında, Google hangi reklamların gösterileceğini belirlemek için rekabetçi teklif yöntemini kullanır.

Kampanyaların belirlenmesi ve doğru şekilde optimize edilmesi çok önemlidir. Google Adwords sadece reklam çıkmak değil doğru optimize ile en düşük ücrette maksimum trafiği sağlayarak ürünlerinize veya hizmetlerinize yansıtmak anlamına gelir. Kampanyanız uygun şekilde optimize edilmemiş veya hedeflenmemişse, asla dönüşüm sağlamayacak tıklamalar için çok fazla harcama yapabilirsiniz.

Doğru hedef kitle ürün ya da hizmeti kimlere daha çok gösterdiğinize veya sattığınıza odaklı bir unsurdur. Özellikle doğru kitleyi hedef alan ve çeken pazarlama kampanyaları oluşturduğunuz takdirde her trafikten dönüşüm sağlayabilir ve bunu en az maliyetle çözebilirsiniz. Uzman kadromuz ve deneyimli ekibimiz ile sizin için Google Adwords planlamamızı yapmak istiyorsanız hemen SEOPix ile iletişime geçebilirsiniz.

Google Adwords İşletmelere Faydaları Nelerdir?

Google Adwords İşletmelere Faydaları Nelerdir

Günümüzde önemli olan ve milyarlık alışverişi web sitesinde sağlayan firmalar dahi Google Adwords sistemini aktif olarak kullanmaktadır. Hepsiburada, Trendyol ya da Teknosa gibi kullanıcıların aramalarına göre ürünlerini ilk sıralarda çıkmasını sağlamak özellikle kullanıcının aradığına hemen erişmek istemesi için oldukça önemlidir. Marka bilinirliğini artırmak ve sitenize nitelikli trafik çekmek için tercih edebileceğiniz Google Adwords sistemini kullanmak;

  • Birden fazla web siteniz varsa hangi web sitelerinin barındıracağını belirlemek için tercih yapabilirsiniz.
  • Sadece genel bir reklam değil bölge ve şehirlere odaklanarak daha dar bir kapsamda reklam verebilirsiniz.
  • AdWords, ürünlerinizi kimin aradığını belirler
  • Özellikle isminizin tanınması ve marka bilinirliği açısından akılda kalıcı olurken aynı zamanda daha önceden sizden alışveriş yaptıysa müşterilere daha önce ne aradıklarını hatırlatacaktır.
  • Önceden yaptığınız kampanyaları optimize ederek negatif kelimeleri çıkarabilir bunun yerine optimize edilmiş ve dönüşüm getiren kelimelere odaklanabilirsiniz.

Google AdWords Ücretleri Neye Göre Belirlenir?Google AdWords Ücretleri Neye Göre Belirlenir

Yazımızın giriş kısmında bahsettiğimiz gibi Google Ads sisteminde ödeme yapmanız için reklamlarınıza tıklanması gerekmektedir. Eğer reklamlarınıza tıklanmıyorsa ve reklamlarınız yayınlanmaya devam ediyorsa doğru anahtar kelimelerle daha efektif bir optimizasyon yapılması gerektiğine işarettir. 

Google Adwords ücretleri genellikle Google politikasına dayanırken bu politikada “tıklama fiyatları rekabet miktarına ve bir tıklama için ne kadar ödemeye istekli olduklarına göre belirlenir.” olarak değerlendirilmektedir. Her kelimenin oranı farklı olduğu gibi özellikle dönüşüm getirmeyen yüksek tutardaki oranlar size zarar ettirmekten başka bir durum getirmez. Bir AdWords kampanyasını başarılı bir şekilde yürütmenin anahtar kuralı, tıklama başına maliyetinizi etkileyen faktörleri detaylı olarak incelemektir. 

  • Anahtar kelime rekabeti
  • Maksimum teklif
  • Ortalama aylık bütçeleriniz
  • Tıklama oranları
  • Anahtar kelimelerinizin kalite puanı

Sonuç

Google’de arama yaparak ürünlere ya da hizmetlere göz atmak isteyen kullanıcılar için doğru kampanyaları belirleyerek ve hedef kitleyi doğru belirleyerek gelirinizi Adwords sayesinde iki katına çıakrtabilirsiniz. Daha önce bilinen bir isminiz yoksa bunu kullanıcılara alıştırma aşaması olarak da kullanılabilir. Fakat bu tercih için Google reklamları değil farklı türde örneğin banner seçeneklerini de tercih edebilirsiniz. 

Google Ads aracılığı ile reklam vermek size sadece gelir getirmez markanızın tanınmasını da sağlar fakat yeterince yoğun çalışıyorsanız yeni müşterilere ihityacınız yoksa müşteri tabanınızı büyütmek istemiyorsanız sadece reklam yapmak için reklam vermenize gerek yoktur. Google Adwords sistemi karmaşık olsa da doğru analiz yapıldığında karınızı maksimum düzeye çıkarabilir fakat günümüzde bunu çok iyi derecede başaran firmalar yer almamaktadır. Uzman kadromuz ve deneyimli ekibimiz ile sizinde Google Adwords kampanyalarınızı optimize edebilir, Youtube SEO hizmeti gibi kitlenizi artırmak istediğiniz bütün plaftormlarda yardımcı olabiliriz.

seopix

SEOPix Dijital Pazarlama Ajansı 2018 yılından beri firmalara vip dijital pazarlama hizmetleri sunan bir ajanstır. SEO, Sosyal Medya ve Adwords alanında uzmanlar tarafından en güncel içerikleri sizlere sunuyoruz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu