Adwords

Google AdWords İle Reklam Nasıl Verilir?

Reklamlar ile gelir sağlamanın en önemli araçlarından bir tanesi olan Google Ads, şirketlerin belirli anahtar kelimeler için en iyi arama sonuçlarının yanında görünmesini sağlayarak müşterileri bünyenize katmaya ve satış karınızı iki katına çıkartmayı hedeflerken aynı zamanda uygun maliyetli olması ile tıklama başına ödeme yapan bir reklam platformu olarak değerlendirebiliriz. Google’da reklam yayınlamak için bir ADS hesabınızın olması gerekmektedir. Doğru bir google ads hizmeti ile kelimelerini optimizasyon ederek en az maliyetle üst düzey kar elde etmenizi SEOPix olarak sağlamaktayız. Sizde profesyonel bir hizmet almak istiyorsanız SEOPix‘i tercih edebilirsiniz.

Google Reklamcılığı Neyi Amaçlar?

Google reklamcılığı sosyal medyanın aksine organik kullanıcıların arama yaparak ulaştığı bir arama motoru pazarlaması biçimi olarak geçmektedir. Şirket sahipleri Google’a para yatırarak ondan hizmet almak yerine kendi ayarlarını ve düzenlemeleri yaparak yani self servis reklam yöneticisi aracılığıyla reklamları optimizasyon eder ve yayına sokar. Bu yüzden Google Ads reklamcılığını profesyonellere yaptırmak daha avantajlıdır. Özellikle metin reklamlar şirketler tarafından oluşturulur ve ardından alakalı anahtar kelimeler ve reklam içeriği, cihaz türü, günün saati ve nerede hangi konumda oluşturulacağına dair bilgiler girilir. Google Ads asıl amacı reklam verenlerin karını artırmakdır. Burada reklam verenler, yalnızca kullanıcılar reklamlarına tıkladığında ödeme yapar onun haricinde hesabınızdan bakiye eksilmez.

11 Adımda Google Reklam Nasıl Verilir?

1-Google Ads hesabı oluşturma

Daha önceden oluşturulmuş bir hesabınız yoksa ads.google.com adresine gidip sağ üst kısımda yer alan başlayın yazısına tıklayarak Google’nin sizlere sunacağı formları doldurabilirsiniz. Daha sonra mail hesabınız ile ADS arasındaki bağlantı kurularak ADS hesabınızı açabileceksiniz. Size yöneltilen formları doldurduktan sonra hesabınız aktif hale gelecektir.

google adwords kaydolma

 

2-Yeni Kampanya Oluşturun

Google ADS paneline erişim sağladıktan sonra sol üst dikey bölmede karşımıza çıkan “Kampanyalar” kısmına tıklayıp daha sonra “Yeni Kampanya” seçeneğini işaretliyoruz. Sizden önce oluşturulmuş kampanya ayarları olduğunu biliyorsanız ve göz atmak istiyorsanız kampanya ayarlarını yükle seçeneğine bakabilirsiniz.

3-Kampanya Türünü Seçin

Google reklam verme adımlarında önemli maddelere gelmiş bulunmaktayız. Burada dikkat etmeniz gereken nokta stratejidir. Yani pazarlama hedefinizi doğru belirlemediğiniz takdirde yanlış seçenek üzerinden reklam vermeye odaklanırsınız. Birden fazla satış seçeneği yer alırken bunlar, satışlar, olası satışlar, site trafiği, ürün ve marka üzerinde düşünme, marka bilinirliği ve erişim ve uygulama tanıtımı gibi seçenekleri kapsamaktadır. Sektörünüze ve çıkacağınız anahtar kelimelere göre bunlardan birini seçerek yolumuza devam ediyoruz.

Satışlar seçeneği genellikle, arama, görüntülü reklam, video, alışveriş ve akıllı reklamlar üzerine kurulmuş bir seçenek olurken potansiyel müşteriler seçeneği ise satışlar kısmından farklı olarak uygulama için ve telefonla olan reklamları desteklememesi ile bilinir. Web sitesi de aynı özellikleri taşımaktadır. Ürün ve markayı dikkate alma seçeneğinde daha çok görüntülü reklamlar ve video reklamları yer almaktadır. Markayı dikkate alma kısmında detaylar arasında video ve görüntülü reklamlar ön plana çıkıyor. Uygulama tanıtımı ise sadece uygulama reklamları için geçerli olan bir seçenektir.


4- Reklam türlerini seçin

Reklam türlerinden size uygun olanı seçtikten sonra devam seçeneği ile bir sonraki adıma geçmekteyiz. Burada Google reklamlarını nasıl kullanmanız gerektiğini belirten görseller ve metinler yer alıyor. Eğer görüntü veya video reklamları ile işiniz yoksa arama ağı reklam hizmetini seçip devam seçeneği ile bir sonraki adıma geçin. Daha önceden belirlediğiniz reklam türü ile alakalı olan seçeneklerden bir tanesini seçmemiz istenecek. Önceki seçiminizde örneğin “potansiyel müşteriler” adlı seçeneği işaretlediyseniz, o seçeneğe uygun ulaşmak istediğiniz hedefler sorulmaktadır.


5-Reklam Ağını Seçin

Artık yavaş yavaş kampanya adını belirlemeye ve içeriğini düzenlemeye başlıyoruz. Kampanya adımızı belirledikten sonra reklamcılık ağı seçeneğine göz atabilirsiniz. Burada iki seçenek karşımıza çıkmakta olup burada yer alan ilk seçenek bizim tercih edeceğimiz metin reklamlarını oluştururken diğer seçenek ise banner reklamlarına yer vermektedir.

6-Kitle Hedefleme Ayarlarını Seçin

Bir sonraki adım ise hedef kitlenizin kimler olduğunu belirlemekten geçmektedir. Burada satış yaptığını insanların demografik özelliklerini tanıyarak sisteme işlemeniz lazım. Daha önceden hiçbir bilginiz yok ise piyasa araştırması yapmadan ve hedef kitlenizin özelliklerini öğrenmeden reklam vermemeye özen gösterin. Burada yer alan seçenekleri de okuyarak bir fikir sahibi olabilirsiniz.


7- Hedefleme İçin Konum Seçimi

İster bölgesel isterseniz de Türkiye çapında bir reklam ağı oluşturabilirsiniz. Sadece Türkiye değil farklı ülkeleri de kapsam altına almak mümkündür. Bunun dışında “hedef” ve “hariç tut” kısımlarını iyi okumanız gerekmektedir. Burada yeni başlayan kullanıcılar Google Adwords sisteminin önerilen ayarlarını kullanmaktadırlar.


8- Bütçeyi Belirleyin

En önemli noktalardan bir tanesi olan bütçe konusu sizin reklam için ayırdığınız ve günlük düzenli girmeniz gereken tutarlardır. Burada bir tutar belirtirken Google’de yayınlanacak olan reklam harcaması için maksimum oranı yazacağınızı bilmenizi isteriz. Tıklama olması durumunda gün ortası reklam tutarınızın bitmemesi için 100₺ gibi bir ücretle günlük reklam verebilirsiniz. Bunun dışında dönüşümler (önerilen), dönüşüm değer, tıklamalar ve gösterim payı gibi değerleri belirlemeniz gereken bir bölüm yer almaktadır. Burada oluşturduğunuz stratejiye göre bir seçeneği işaretlemelisiniz.


9- Reklam Uzantılarını Oluşturun

Reklamlarınızı bağlantı vermek için önemli olan maddelerden bir tanesi de uzantılardır. Oluşturulan reklamın altında görülmesi sağlarken herhangi bir ek ödeme yer almamaktadır. Reklamınızın daha verimli olması ve birçok kişinin tıklamasını sağlaması için önemli bir unsurdur. Uzantıları ekledikten sonra “Kaydet ve Devam Et” seçeneğine basarak bir sonraki adıma geçebiliriz.


10- Anahtar Kelimeleri Belirleyin

Anahtar kelimeleri belirlemeden önce farklı gruplar halinde seçenekler açabilir. Örneğin herhangi bir spor ürünleri satan mağazayı ele alırsak spor kıyafetleri için ayrı spor ayakkabıları için ayrı bir grup kurabilir. Daha sonrasında belirleyeceğimiz anahtar kelimeler aslında kullanıcıların web sitemize ulaşması için en temel ögeler arasında yer almaktadır. Hedef kitlemizin ürünlere ulaşması için sektör araştırması ve rakip araştırması yapılarak iyi optimize edilmiş bir anahtar kelime stratejisi uygulanmalıdır. Google sizin için öneriler sunacağı gibi aynı zamanda hangi kelimelerin daha çok tıklandığının da bir örneğini sizlere belirtecektir.

adwords anahtar kelimeler

11- Reklam Metinleri Oluşturun

Anahtar kelimeleri arattıklarında kullanıcıların title ve desc alanlarını göreceği bu bölümü ilgi çekici ve merak uyandırıcı bir şekilde düzenlememiz gerekmektedir. Kısa olmalı, öz olmalı ve anahtar kelimelerinizi geçirdiğinizden emin olmalısınız. Bu alanları doldurduktan sonra kaydet ve devam et seçeneğine basabilir böylelikle kampanyanızı oluşturabilirsiniz.

Google Adwords Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Özellikle doğru planlama yapılmadan verilen reklamlar sadece sizi eksiye düşürür ve hiçbir kar elde etmemenizi sağlar. Bu yüzden hem reklamları hemde anahtar kelimeleri doğru optimize etmek oldukça önemlidir.

  • Reklam bütçeniz için planlama yapın
  • İşletmeniz ve ürünlerinizle alakalı anahtar kelimeleri kullanın
  • SEO düzenlemeleri yaparak web sitenizin hızlı açılması ve sayfalar arası dolaşımında hızlı olmasına dikkat edin
  • Diğer reklam türlerine göz atarak en iyi reklam türüne odaklanın
  • Rakipleri detaylı inceleyin
  • Reklam dönüşlerinizi iyi analiz edin

seopix

SEOPix Dijital Pazarlama Ajansı 2018 yılından beri firmalara vip dijital pazarlama hizmetleri sunan bir ajanstır. SEO, Sosyal Medya ve Adwords alanında uzmanlar tarafından en güncel içerikleri sizlere sunuyoruz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu