Dijital PazarlamaGenelİnternet

Facebook İşletme Hesabı (Business Manager) Nasıl Açılır

Dijital dünya içerisinde ticari alışveriş işlemlerinizi artık sosyal medya uygulamaları üzerinden de gerçekleştirebiliyorsunuz. Sosyal medyanın büyüyen mecrası Facebook da bu işlemlere yönelik olarak Business Manager özelliğini kurdu. Facebook işletme hesabı üzerinden artık hedef kitlenizi genişletecek ve markanızı büyütmeyi sürdüreceksiniz. Facebookta işletme hesabı açabilmek adına izlenmesi gereken önemli adımlar bulunur. İşlemlerinizin en profesyonel yöntemlerle tamamlanması sonrasında artık takibini de bu sistem üzerinden kolaylık sağlayabilirsiniz. 

Facebook İşletme Hesabı Nedir?

Markanız için facebook işletme sayfası açma işlemi sonrasında sayfanızın verilerini buradan takip edebilirsiniz. Ürün kataloğu oluşturma, firma çalışanlarınız için de yetki verme, gönderileriniz ya da ürünlerin kaç kişi tarafından görüntülendiği, reklam işlemleriniz, verdiğiniz reklamların etkisi, reklam bütçeniz gibi birçok veriye bu kanal üzerinden ulaşabilirsiniz. Bu sayfa, kişisel hesaptan ayrı ve farklı yönetilmektedir. Ayıca Facebook business hesabı açma ücretsiz bir işlemdir. 

Facebook İşletme Hesabı Nedir
Facebook İşletme Hesabı Nedir

Facebook İşletme Hesabı Nasıl Açılır?

Facebook içerisinde çeşitli işletmeler tanıtımlarını gerçekleştirebilir. Daha çok küçük veya orta ölçekteki işletmeler ürünlerini, firmalarını geniş kitlelere ulaştırmak amaçlı olarak bu mecrayı tercih edebilir. Büyük firmalar ise tanıtımlarına bu mecralardan da destek sağlar. Bu tanıtım işlemlerini gerçekleştirebilmek adına öncelikle Facebook işletme hesabının açılması gerekir, bu işlem de basit birkaç adımdan oluşmaktadır. 

  • Facebook işletme hesabı açma işlemi için öncelikle Facebook hesabınızın olması gerekecektir. Eğer mevcut bir hesabınız varsa Facebook hesabını işletme hesabına çevirme yöntemini kullanabilirsiniz. Bu işlemi de ayarlar sekmesinden gerçekleştirebilirsiniz.
Facebook İşletme Hesabı Giriş
Facebook İşletme Hesabı Giriş
  • business.facebook adresi üzerinden mevcut hesabınızla giriş yapabilir ya da yeni bir işletme hesabı (create account) oluşturabilirsiniz. Firma isminizi en doğru şekilde girmelisiniz. Proje veya ürün odaklı bir isim yerine genel bir isim çok daha iyi olabilir. Yani daha çok takı üzerine bir ürün kataloğunuz varsa “Renkli Kadın Takıları” değil de genele yönelik “X Bijuteri” gibi bir isim kullanabilirsiniz. 

Facebook Business Manager Sayfa Oluşturma

  • Sayfayı oluşturduktan sonra işletmenize dair tüm bilgilerin talep edildiği bir sayfa çıkacak. Bu adımdan sonra iş yeri adresiniz, firmanıza ait web sayfasının URL’si, iş telefonu gibi alanları dolduracaksınız. 
Facebook Business Manager Hesabı Açma
facebook-business-manager-hesabi-açma
  • Son aşamada ise hazırlanan sayfa için ürün kataloğu, gönderi, reklam oluşturma adımları kalmaktadır. Bunları da belirli bir düzen içerisinde, bilgileriyle sayfanıza ekleyebilirsiniz. 

 

Facebook İşletme Hesabı Doğrulama

Business manager hesabı açma işleminizi tamamladıktan sonra markanızın güvenilir bir izlenim vermesine etki eden Facebook işletme hesabı doğrulama adımını da tamamlayabilirsiniz. 

facebook-isletme-hesabi-dogrulama
facebook-isletme-hesabi-dogrulama
  • business.facebook.com adresi üzerinden İşletme Ayarları > Güvenlik Merkezi adımını izleyin.
  • Karşınıza çıkacak olan sayfada İşletme Doğrulaması sekmesinde Doğrulamayı Başlat seçeneğine tıklayın. 
  • Sayfada firmanıza dair tüm bilgileri eksiksiz doldurun. Bu bilgilerin firmanızın resmi evraklardaki bilgileriyle birebir aynı olmasına özen gösterin. 
  • Tüm bilgileri girdikten sonra işletme hesabını seçin. Gelen doğrulama koduyla birlikte işleminizi bitirin. Burada onaylama kodu alma seçeneğini e-posta ya da kısa mesajla almanızı tavsiye ederiz. İşletme onayınızı, ayarlarda güvenlik kısmından takip edebilirsiniz.

Facebook İşletme Hesabının Faydaları Nelerdir?

Firmanıza ait reklam yönetimlerinin tek bir elden yapılması zaman tasarrufu sağlar. Facebook Business Manager’de de zaman tasarrufu ile birlikte dilediğiniz reklam yöntemini tercih edebilirsiniz. 

facebook-isletme-hesabinin-faydalari-nelerdir
facebook-isletme-hesabinin-faydalari-nelerdir
  • Facebook business hesabı açmak oldukça basit bir işlemdir. Markanızın güvenilir ve profesyonel bir izlenim sağlaması için gereklidir. 
  • Business manager oluşturma işlemi sonrasında dilerseniz Instagram işletme hesabınızı da entegre edebilir, tüm etkinliklerinizi, reklam verme ve yönetimini de tek bir yerden yapabilirsiniz.
  • Eğer ortak bir çalışma düzeniniz varsa, diğer çalışanlara da gerekli izinlerle birlikte sayfayı yönetme yetkisini verebilirsiniz. İş bölümünüzü buradan da sağlayabilirsiniz.
  • Sayfanızda gönderi veya ürün görüntlenmelerine, tıklama, beğeni ve yorumlarını en iyi şekilde analiz edebilirsiniz. Buna göre bir reklam stratejisi oluşturabilirsiniz.
  • Yaşayabileceğiniz teknik sorunlara Hızlı Teknik Destek bölümünden kısa sürede çözüm bulabilirsiniz.
  • Paylaşımlarınızda yanlışlık yapma ya da yanlış konumlarda paylaşım yapma durumu yoktur. 
  • Hedef kitlenizde özelleştirme yapabilirsiniz. Dilediğiniz konum, yaş, cinsiyet aralıklarına göre bir reklam verme işlemi yapabilirsiniz. 

Dikkatini Çekebilir >> Sosyal Medya Adabı Nasıl Olmalıdır

Facebook Business Manager ile Hangi Tür Reklamlar Verilebilir?

İşletmeler için Facebook reklam nasıl verilir, hangi adımlar izlenmesi gerekir gibi sorular oldukça merak edilir. Genel bir reklam yerine markasına ait en özel reklam stratejisi uygulamak isteyen firmalar, reklam farklılıklarına dikkat eder. Her markanın hedef kitlesi farklı olabileceğinden bu kitlelere ulaşmak da farklılık gösterebilir. 

  • Görsel Reklam
    İşin daha çok görsellik, dizayn kısımlarıyla ilgili olan bölümüdür. Eğer ilgi çekici ve markayı, ürünü en iyi şekilde anlatan bir içeriğe, dizayna sahip olursa görsel reklamlar oldukça etkili olabilmektedir.
  • Video Reklamlar
    Yaratıcı kurgularla hedef kitlenin ilgisini en çok çekebilen video reklamlarıdır. Hem görsellik hem ses efektleriyle birlikte hedef kitle markayı daha kısa sürede tanıyabilir. Burada ana gönderi oluşturabilirsiniz. Ya da Hikayeler kısmından da kısa süreli video, GIF gibi işlemleri uygulayabilirsiniz.
  • Döngü Reklamlar
    Burada video, görsel gibi işlemleri kullanabilirsiniz. Markanız, projeniz veya tek bir ürününüz için 10 adet video veya görseli kullanarak hedef kitlenize sunabilirsiniz. Her bir görselde farklı ürün tanıtımı yapabilir ve buradan sitenize yönlendirme de yapabilirsiniz
  • Slayt Gösterisi Reklamları
    Fotoğraf, video, ses ve metin gibi tüm reklam yöntemleri kullanabilir. Görüntüsü itibariyle video reklamları andırabilir ancak video reklamlar biraz daha büyük boyutludur. Slayt seçeneğinde ise daha az boyut vardır. Bu sayede daha kolay ve kısa sürede görüntülenebilirler.
  • Hızlı Deneyim Reklamları
    Mobil cihazlara yönelik olarak tasarlanan bu reklam tipinde, kullanıcılar reklama tıkladığında markanıza ya da ürününüze dair tanıtımın yer aldığı videoya ulaşır. Reklam, tam ekran olarak gösterilir.
  • Koleksiyon Reklamları
    Görsel ve video seçeneklerinden yararlanılır. Kısa kısa videolarla tanıtım yapılırken, görsel seçeneğinde markanıza ya da ürünlere nasıl ulaşılacağı konusunda yönlendirme yapılır.
  • Yönlendirme Reklamları
    Daha çok e-bültenler için kullanıcıların bilgilerini almaya yöneliktir. Böylelikle kısa bir süre içerisinde markaya dair bilgilere ulaşılabilmektedir.
  • Dinamik Reklamlar
    En sık rastladığımız seçeneklerden biridir. Kullanıcı deneyimleri esas alınarak oluşturulur. Bir ürünü incelediniz veya sepete eklediniz ancak satın almadınız, tam olarak bu süreçten sonra o ürün ve benzerleri sürekli olarak karşınıza çıkacaktır.
  • Messenger Reklamları
    Facebook içerisinde entegre uygulamalardan en çok Messenger kullanılır. Firmalar bu bölümde mesaj gibi görünen tanıtım mesajlarını kullanıcılara ulaştırabilir.
  • Hikaye Reklamları
    Aynı Instagram’da olduğu gibi Facebook’ta da hikaye kısmında dikey, tam ekran gibi ebatlarda fotoğraf, video ve GIF gibi seçeneklerle reklam yapılabilir.
  • Anket Reklamları
    Mobil cihazlarda tercih edilir. Görsel veya video gibi tercihler üzerinde iki seçenek ya da iki ürün arasında tercih yapılması istenir. Böylelikle kullanıcıların ilgisi kazanılabilmektedir. Ayrıca sonuç itibariyle elde edilen veriler de ileride hazırlanacak reklamlarda yol gösterici olabilmektedir. 

Facebook business reklam hesabı oluşturma işlemi sonrasında önünüzde onlarca farklı seçenek çıkacaktır. Burada firma olarak dikkat etmeniz gereken hedef kitlenizi en iyi şekilde tanımak olacaktır. Reklam yöntemler tamamen sektörün, hedef kitlenin talepleri ve kullanıcı deneyimleri noktasında şekillenecektir. Facebook business manager oluşturma işlemi ücretsiz olsa da reklamlar ve bunların yayında kalış süresi belirli bir ücret karşılığı olmaktadır. Facebook sponsorlu reklam nasıl verilir noktasında izlemeniz gereken yollar basittir.

  • İşletmenizin business.facebook.com sayfası üzerinden, Reklam Yöneticisi bölümüne gidin. Reklam oluştur (Create) butonunu tıklayın. 
  • Karşınıza farklı reklam seçenekleri çıkacak. Hedefinize uygun reklamı belirledikten sonra çıkacak sayfada hangi sayfanın reklamını yapacağınızı belirlemelisiniz. 
  • Kullanacağınız görselleri en iyi kalitede seçin. 
  • Hedef kitlenize dair bilgileri doldurun. Yaş, cinsiyet, konum gibi özellikleri en doğru şekilde sisteme belirtin. Ardından reklamınız yayınlanmaya hazır olacaktır. 

Tavsiye İçerik >> Youtube SEO Nedir?

Tavsiye Hizmet: Sosyal medya danışmanlığı

Facebook İşletme Hesabına Ödeme Yöntemi Ekleme

Facebook işletme hesabına geçme işlemi tamamen ücretsizdir. Ancak içerisinde uygulayacağınız reklamlar ücrete tabi tutulur. Reklam çeşitlilikleri, ne kadar sürede yayında kaldıkları, hedef kitle için belirtilen nicelikler ile birlikte Facebook reklam ücretleri değişiklik gösterecektir. Bu aşamalarda ödemeleriniz gerçekleştirmeniz için işletme hesabınıza ödeme yöntemi eklemelisiniz. Business.facebook.com adresinde İşletme Ayarları > ödemeler yöntemi izlenerek, kredi kartı numarasını sisteme girebilirsiniz. 

facebook-isletme-hesabina-odeme-yontemi-ekleme
facebook-isletme-hesabina-odeme-yontemi-ekleme

Neden Facebook İşletme Hesabı Açmalısınız?

Facebookta işletme hesabı açma firmalar için hedef kitleye daha kolay ve hızlı ulaşmanın bir başka yoludur. Bu işlemle birlikte sahte hesaplara karşı da önlem almış olursunuz. İnsanlar doğrulanmış bir işletme hesabına daha güven duymaktadırlar. İşlemlerde herhangi bir olumsuzluk yaşanırsa anında teknik destek alacağınız bir sistemi de vardır. Eğer işletmenici daha fazla geniş kitlelere duyurmak istiyorsanız mutlaka business manager kullanmalısınız. Hesap açma işlemi ücretsizdir ve reklam verme seçenekleri de oldukça basit işlemleri içerir.

seopix

SEOPix Dijital Pazarlama Ajansı 2018 yılından beri firmalara vip dijital pazarlama hizmetleri sunan bir ajanstır. SEO, Sosyal Medya ve Adwords alanında uzmanlar tarafından en güncel içerikleri sizlere sunuyoruz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu