Adwords

Google Adwords Reklam Modelleri Nelerdir?

Google Adwords Arama Ağı Reklamları Nedir?

Google Ads reklam modellerinin içinde yer edinen bu sistemin Google’da arama yapıldğında karşınıza çıkan ve yayınlanan reklamlar içinde yer almaktadır. Direkt olarak kullanıcıların yapmış olduğu aramaya müsait olarak yayınlanan reklamlardır. Daha süratli ve hedefsel odaklı bir reklam türüdür. Burada mühim olan olay doğru anahtar kelimelerinin belirlenmesi ve bunlara yönelik gerekli çalışmaların yapılmasıdır.

Arama Ağı Reklamlarının Başarı Sırrı

Bu reklam modelinde başarı göstermiş sonuçları elde edilmesini istiyorsanız eğer, reklamlarınızda ilgili yazılara yer vermeniz gerekmektedir şu demek oluyor ki hedef kelimelerin gönderileceği URL ler ile gönderilen metnin içeriği aynı sayfada yer almalıdır. Bu reklam modeli sayesinde Google Arama Motor’unda daha üst sıralara kolayca çıkabilir ve bu durumun sonucunda başarı göstermiş sonuçlar elde edebilirsiniz.

Google Adwords Reklam Modelleri Nelerdir?

Google Adwords reklam modellerinden bahsetmek istersek ;

  • Arama Ağı Reklamları
  • Görüntülü Reklam Ağı Modeli
  • Alışveriş Reklamları
  • Video Reklamları
  • Evrensel Uygulama Reklam Modeli

5 adet olan Google Adwords reklam modellerinin her biri kullanıcılar için farklı deneyimler sunmaktadır.

Ağ Arama Reklam Modelleri

Ağ arama reklam modelleri ise 2 ayrı dalda incelenmektedir. Bunlar şöyledir

  • Dinamik Arama Ağı Reklamları
  • Alışveriş Reklamları

2 ayrı dalda incelenen bu dallar aynı alt başlıkta incelense de çok farklı ihtiyaçlara göre sıralanmaktadır.

google adwords reklam çeşitleri

Google Adwords Dinamik Arama Ağı Reklamları

Dinamik Arama Ağı Reklamları modelini incelemek istersek Google botları tarafınca sitelerin taranarak hedeflenen kelimelerin en uygun olan anahtar kelimeleri seçerek reklamlar vizyona sunulur. Bu reklam modelinde olan reklamlar her vakit güncel kalma şartı tam olarak sağlanır. İnternet sitelerinin trafiğinde katkı sağlamış olduğu şeklinde satışların da arttırmakta da fazlasıyla tesiri olmaktadır.

Alışveriş Reklamları

Bu reklam modelinde ise e ticaret sitesine sahibiyseniz ve satılacak ürünleri tanıtıp site trafiğinizin artmasını istiyorsanız eğer tam sizlik bir yöntem olacaktır. Bu Google Ads reklam modellerini kullanma aşamasında Google’a ürünlerinizin tüm verilerini gönderimini yaparsanız ve peşinde da ürüne ait adı, ücreti, resimleri ve internet sitesinin adresi ile birlikte Google Arama Sonuçları bölümünde rahatlıkla yer alabilirsiniz.

Google Adwords Görüntülü Reklam Modeli

Bu reklam modelinde kullanıcılara sunulan dünya çapında kullanıcıları hedeflemektir. Markaların bilinirliğinin arttırılmasında kullanılan en müessir yöntemler arasında adı geçmektedir. Bu sayede yapılan işletmeler ve siteler bütün dünya üstünde tanıtımlarının ve reklamlarının rahatça yapabilmesi için iyi bir olanaktır. Genellikle global dünyada etkinlik gösteren, kurumsallaşmış firmaların en fazlaca tercih etmiş olduğu bir yöntemlerden birisidir. Metin reklamlarının animasyonlu, videolu ve reklam çeşitliliği ve biçimleriyle arzu ettiğiniz ebat ve seçenekler ile de reklam verebilme olanağına sahipsiniz.google adwords reklam modelleriGoogle Alışveriş Reklamları

Google Ads hizmeti içinde yer edinen alışveriş reklamları, e ticaret sitelerinde kullanışlı ve yaygın olan bir reklam modelleri arasındadır. Markaların tenzilat ve kampanyalarında bu reklam modelini çoğunlukla kullanarak kullanıcılar ile firmayı buluşturmayı amaçlamaktadır.

Kullanıcı bu reklam modeliyle yardımıyla ürünün ismini, görsellerini ve fiyatlarını aynı anda görebileceği için rahatça karşılaştırma yapabilmektedir ve ürüne tıklama şansı çok yüksek oluyor. Eğer sunulan üründe bilhassa fiyatların avantajlarının yanında tenzilat gibi fırsatların varlığı kullanıcıların fiyat konusunda pozitif yanları sebebiyle ürününüzü öteki markalar ile kolay bir şekilde kıyaslamasını yaparak satın alma tercihini avantajlı bir şekilde olandan yana kullanır.

Video Reklamları

Google Ads reklam modelleri içinde kullanımı yapılan ve YouTube başta olmak suretiyle kullanıcılar ile etken bir şekilde iletişimde bulunabilecek reklam içinde ne olduğu sunmayı hedeflemektedir.

YouTube, bu işlerin en iyi yapıldığı platformlardan birisi olduğu aşikardır. Kullanıcılar aramak istedikleri şeyleri yazarlar ve ardından Google Ads YouTube kanalıyla ile kullanıcılara alakalı mevzu ile alakalı reklamları gösterir. Bu yöntemde maliyet fazlaca düşük olduğu için birçok işletmeler bu reklam modelini çoğunlukla tercih etmektedir. Maliyetlerinin azca olması sizi yanıltmasın bu reklamınızın daha azca insana gösterime başlayacağı anlamını taşımamaktadır aksine daha çok insan veya kullanıcı potansiyeline kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Evrensel Uygulama Reklamları

Google Ads reklam modellerinin içinde bulunan bu yöntemin, uygulamalar aracılığı ile üstünden reklam hizmeti sunmaktadır. Google play store ve Apple Store bu yöntem için kesinlikle yüklü olmalıdır. Dünyanın tüm genelinde en geniş ağı meydana getiren reklam modelleridir. Burada en çok kesime ulaşmayı hedeflemesini yapabilir ve bu hedef kitleler için fazladan bir tatbik yapılmasına da gerek duyulmamaktadır.

Uygulamada herhangi bir olayın yapılmasına gerek olmadan doğrudan olarak hedef kesime ulaşan bir reklam modellemesini kullanıcılara sunmaktadır. Uygulamaların kullanılacak olduğu bütün yerlerde şirket reklamlarının erişme olasılığı her zaman vardır. Reklamınız buralarda otomatikman sunulacak olup ve performansa nazaran de liste sisteminde yer verilecektir.

Fiyatlandırma ise performansa nazaran belirlenmesi yapılmaktadır. Uygulamaya ihtiyaç olmadan; doğaçlama olarak hedef kesime kolay bir şekilde ulaşan bir sistemi yapısında içermektedir. Uygulamaların kullanımının yapıldığı bütün platformlarda kullanıcılar şirket reklamına erişim sağlayabilir ve reklamı rahatça görüntülenmesini yapabilir. Bu uygulamada reklamlar otomatikman vizyona sunumu yapılır ve ardından Performansa nazaran liste sisteminin kullanımı yapılır. Ücretlendirme sistemi performansa nazaran belirlenir. Sizde reklamlarınızı uygun değerlerde vermek istiyorsanız Seopix uzman kadrosuna güvenebilir Google adwords danışmanlığı hizmetinden yararlanabilirsiniz.

seopix

SEOPix Dijital Pazarlama Ajansı 2018 yılından beri firmalara vip dijital pazarlama hizmetleri sunan bir ajanstır. SEO, Sosyal Medya ve Adwords alanında uzmanlar tarafından en güncel içerikleri sizlere sunuyoruz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu